Shop

ULOŽAK SLIM 24cm roze

550.00 RSD

Platneni menstrualni uložak sa nepropusnim slojem koji „diše“. Dužina 24cm, izuzetna udobnost. Koristi se za jača krvarenja.
Oeko-Tex I razred.

Cena je za komad.

Kategorija:
Opis

Menstrualni ulošci su napravljeni sa mnogo pažnje u odabiru najkvalitetnijih prirodnih materijala, koji će vam pružiti udobnost i sigurnost.
Do kože imaju pamučni žersej koji je izuzetno prijatan i pruža osećaj svežine, dok u upijajućim slojevima ima sloj svilenkastog bambusa, koji ima odličnu moć upijanja. Na poleđini uloška nalazi se specijalni materijal, pamučni frotir laminiran poliuretanom, koji ne propušta tečnost, ali propušta vazduh i zato koža može da diše i ne pregreva se. Pored toga, ulošci ne sadrže potencijalno štetne supstance, gelove i superupijajuće polimere kao većina jednokratnih uložaka i tampona, koji se dovode u vezu sa različitim štetnim uticajima na zdravlje žene.

Najvažnije osobine uložaka:
° Imaju odličnu moć upijanja, ne propuštaju tečnost i dozvoljavaju koži da diše
° Ne izazivaju svrab, iritacije i alergije
° Odlična su pomoć u borbi protiv gljivičnih i bakterijskih infekcija i česte pojave sekreta
° Za razliku od jednokratnih uložaka i tampona, za koje ne postoji obaveza označavanja sastava na pakovanju, sa platnenim ulošcima tačno znate šta dolazi u kontakt sa Vašom kožom
° Štede Vaš novac – na jedan platneni uložak dolazi preko 100 jednokratnih uložaka. Namenjeni su za višegodišnju upotrebu
° Stotine žena koje koriste platnene uloške nikada se ne bi vratile jednokratnim.
° Veoma se lako održavaju, peru se mašinski na 60-90 C
° Nikada Vam neće zafaliti, uvek ih imate uz sebe
° Sa platnemim ulošcima uživate u njihovom prelepom dizajnu
Sastav i održavanje Sirovinski sastav:
° poleđina: 70% pamuk i 30% poliester sa poliuretanskom membranom
° do kože: 100% pamuk
° srednji sloj: 80% bambus i 20% poliester

Sertifikat:
Oeko-Tex Standard 100 I klasa
Čuvanje do pranja:
1. način SUVO ČUVANJE – uprljani uložak potrebno je dobro isprati u HLADNOJ vodi i eventualno natrljati sapunom protiv fleka (nije obavezno). Takav uložak čuvate sa ostalim vešom do pranja u mašini na 60-90 stepeni.
2. način MOKRO ČUVANJE – uprljani uložak potrebno je potopiti u dosta HLADNE vode. Tako natopljen može se čuvati 2-3 dana, a vodu u kojoj se nalaze ulošci potrebno je povremeno zameniti. Isprani ulošci peru se mašinski sa ostalim vešom u mašini.
Održavanje:
° mašinsko pranje na 60-90 stepeni
° bez omekšivača i izbeljivača
° sušenje na vazduhu ili u sušilici na srednje jakom programu. Ne sušiti direktno na grejnom telu.
° ne peglati