Shop

Menstrualne gaćice Silky 3 kom.

Originalna cena je bila: 7,050.00 RSD.Trenutna cena je: 6,350.00 RSD.

Menstrualne gaćice postoje u 5 različitih veličina, pogledajte tabelu.

 • ne propuštaju
 • prijatne su za kožu
 • elastične su i udobne
 • sigrnosni sloj napred i pozadi
 • svilenkasti poliamid, izuzetno elastičan i prijatan za kožu
 • bez šavova
 • uz pravilno održavanje mogu da traju duže od 5 godina
 • Oeko-Tex materijali bez tragova hemikalija koje štete vašem zdravlju
Clear
Šifra proizvoda: - Kategorija:
Dodatne informacije

Višekratne nepropusne gaćice koje dišu

Četvoroslojne menstrualne gaćice imaju visoku moć upijanja i obezbedjuju zaštitu od curenja. Štite vas od bilo kakvih vidljivih mrlja a napravljene su od visokokvalitetnih materijala tako da ćete se osećati prijatno i sigurno dok ih nosite. Takodje se mogu nositi i kod inkontinencije.
Specijalan unutrašnji sloj od 100% poliestera je nepropusan za tečnost, ali propušta vazduh. Upijajući sloj koji je od 100% bambusa ima izuzetno visoku moć upijanja, čini menstrualne gaćice idealnim za obimna krverenja, a zameniće 4 uloška tokom 10-12 sati nošenja. Sloj do vulve je od 100% pamuka.

ODRŽAVANJE

Čuvanje do pranja:

Prvi način je SUVO ČUVANJE – korišćene gaćice čuvate sa ostalim vešom ili u zasebnoj prozračnoj kesici do pranja. Pre pranja u mašini potrebno ih je dobro isprati u HLADNOJ vodi i eventualno natrljati sapunom protiv fleka (nije obavezno).

Drugi način je MOKRO ČUVANJE – korišćene gaćice potopiti u dosta HLADNE vode. Tako natopljene mogu se čuvati 2-3 dana, a vodu u kojoj se nalaze potrebno je povremeno zameniti. Isprane gaćice peru se sa ostalim vešom u mašini.

ČESTA PITANJA

Šta su menstrualne gaćice?
One su posebna vrsta donjeg veša koji vas štiti od curenja tokom menstruacije. Kada koristite menstrualne gaćice ne morate brinuti oko flekanja posteljine, odeće ili nameštaja. Izradjene su od 85% poliamida i 15% spandeksa.

Kako rade?
Tajna je u 2 unutrašnja sloja. Upijajući sloj je od 100% bambusa i ima visoku moć upijanja (kapacitet do 4 klasična uloška). Nepropusni sloj je poliesterski premaz, koji ne propušta tečnost ali “diše” . Menstrualne gaćice vam pomažu da ostanete čiste i budete bez stresa.

Zašto ih koristiti?
Niko ne voli da ostavlja fleke sa sobom. Menstrualne gaćice vam pomažu da ostanete čiste, da vam bude udobno i da budete bez stresa. Takodje ćete uštedeti novac i smanjićete količinu otpada, a vaše telo neće biti u kontaktu sa brojnim hemikalijama koje se obično nalaze u ulošcima za jednokratnu upotrebu.

Mogu li nositi menstrualne gaćice ako sam sklona čestim gljivičnim infekcijama?
Da, gaćice “dišu” bolje od materijala od kojih je napravljena većina klasičnih uložaka za jednokratnu upotrebu, tako da ne bi trebalo da doprinesu razmnožavanju gljivica.

Mogu li ih nositi tokom trudnoće?
Naravno, mnoge žene smatraju da su dragocene i pre i nakon porodjaja.

Od čega su napravljene menstrualne gaćice?
85% poliamida i 15% spandex. Unutarnji nepropusni sloj ima 100% poliestersku prevlaku. Upijajući sloj je od 100% bambusa. Sloj do vulve je od 100% pamuka.

Ko ih može nositi?
Pogodne su za devojčice koje su tek dobile menstruaciju, kao i za odrasle žene. Mogu se koristiti i u slučaju blaže inkontinencije.

Održavanje:

 • ne uvrtati prilikom ručnog cedjenja
 • mašinsko pranje na 30 stepeni (možete se odlučiti za veću temperaturu pranja, ali to može skratiti vek trajanja gaćicama)
 • ne koristiti omekšivač i izbeljivač
 • sušenje na vazduhu ili u sušilici na blagom programu
 • ne sušiti direktno na grejnom telu
 • ne peglati

Opširnije pročitajte na blogu.