12 žena koje koriste menstrualnu čašicu, šta kažu…

12 žena koje koriste menstrualnu čašicu, šta kažu...

12 žena koje koriste menstrualnu čašicu, šta kažu…

12 žena koje koriste menstrualnu čašicu, šta kažu...

Ukoliko razmišljate o tome da počnete da koristite menstrualnu čašicu, verovatno ste tek videli da i to „čudo“ postoji, pa ste opravdano nesigurni. To nije bio moj slučaj! Pre par godine kada sam videla da i to postoji, malo sam razmišljala, bilo mi je čudno ali sam uradila dvodnevno, detaljno istraživanje, videla da su žene koje koriste oduševljene i tako rešila da se uverim da li ću se i ja oduševiti. Optimistično sam ušla u čelu priču, i od starta nije bilo nikakvih problema. Mnogo volim svoju čašicu! Zahvalna sam joj što mi život čini neuporedivo lakšim.

U nadi da ću vam pomoći da donesete pravu odluku, i probate Yuuki čašicu, podeliću sa vama 11 mišljenja naših korisnica.

12 žena koje koriste menstrualnu čašicu, šta kažu...

Renata

* Ukratko, čašica se savije, umetne u vaginalni kanal gde se otvori i sakuplja sadržaj. Po vađenju, sadržaj se prospe u wc šolju, a čašica ispere vodom i ponovi se proces… Ako se pravilno stavi, čašica se ne oseti, i dovoljno ju je prazniti na svakih 12 sati.
Još jedna važna informacija: čašica nije tampon, ne upija krv nego je sakuplja. Ume da kapne sa strane ili da se prepuni, pogotovo na početku dok još vežbate postavljanje. Trebalo bi da napravi vakum kada se otvori, ali eto, u početku se to nekad ne desi ili se poremeti, ipak smo konstantno u pokretu. Zato su tu dnevni ulošci kao zaštita, ja prvih dana stavim dnevni uložak noću. Ali i pored ovoga, vredi mnogo! Mirno spavam već godinama, a tokom letnjih vrućina osećaj je nezamenjiv. Nikada ne bih mogla da se vratim na uloške i tampone.
* Čak i ako prelije i dospe do uloska… kompletno iskustvo je neuporedivo bolje. Kad se samo setim „pelena“ curenja sa strane, generalno neprospavanih noci… Kao neki prosli zivot 🙂
* U pitanju je na prvom mestu praktičnost, zatim komfor, zatim ekološki i finansijski aspekt. 20 godina nisam normalno prespavala noć tokom ciklusa, pogotovo prvih dana… curenje na sve strane, probijanje sve do dušeka… da ne navodim dalje. Obzirom da se tamponi moraju menjati na svakih 4-6 sati, ni to nije bila opcija. Upravo kroz istraživanje kako da odspavam dobrih 8 sati (mozda i više :P) tokom ciklusa, naišla sam na menstrualnu čašicu i prezadovoljna sam. Komfor… Nema neprijatnih mirisa, nema lepljivosti, pogotovo leti… ježim se kad se setim. Ekološki i finansijski aspekt: zamislite koliko smeća ostaje iza žena zbog njihovih higijenskih pomagala…

Kristina

* Konačno!!! Koristm čašicu već godinama i prezadovoljna sam. Čašica je patentirana još 1938, ako se ne varam, a ovakve kakve ih danas koristimo prave se od 1980… Tako da drage dame, sačuvajte prirodu od plastičnih uložaka. Budite malo savremene, ipak je ovo proizvod koji se svuda u svetu koristio još u prošlom veku.

Tina

* Najbolja stvar. Imam je par godina.

Dragana

* Jako praktična i odlična stvar, ne bih se na uloške nikad vratila. Staviš je i ne razmišljaš dalje.

Milica

* Konačno i kod nas, konacno! Ovo je jedna od najboljih stvari koje su mi se desile u životu. Pole dance, balet, bazen…mrdnula se nije nikad. 2 puta mi se desilo da zaboravim da je imam, nema neprijatnih mirisa, nema ojeda, fleka i nema rizika od infekcija

Miljana

* Koristim već godinu dana i super je! Kupila sam da vidim kako je i ostala sam ODUŠEVLJENA! Staviš čašicu i zaboraviš da si dobila… Ne boli (kao npr. tampon) jer je to neka vrsta silikona koji je savitljiv i pomera se zajedno sa vama, dok vakum drži sve unutar čašice!!! Stalno se osećaš suvo, zaboraviš da imaš menstruaciju. Lako se pere i uštedi se toliki novac, ne moraš da kupuješ gomilu uložaka koji kasnije završe na deponijama, znači čuva i prirodu i mene :). Prezadovoljna sam i preporučila bih svakoj ženi da to koristi! Sada ne mogu da zamislim vraćanje na uloške to bi mi bilo kao vraćanje u kameno doba.

Jasenka

* Koristim mč već tri godine. S obzirom da se do sada nisu mogle nabaviti kod nas, ovo je jedinstvena prilika za one koji žele da je isprobaju. Ako ste spremni na „nove“ stvari i izazove, na osećaj slobode prilikom dana u mesecu kada imate menstruaciju, isprobajte. Nećete se nikada više vratiti na uloške i tampone. Meni ostaje još da isprobam i Yuuki, iako mi odgovaraju one koje imam, jer sam čitala zaista pozitivna iskustva u vezi ove vrste čašica. Stekla sam utisak da velikoj većini baš one odgovaraju.

Angelina

* Juče sam bila na pregledu kod iskusnog ginekologa (ima matorac skoro 7 banki) i nahvali mi čovek menstrualne čašice. Kaže, drago mu je što najzad mogu da se kupe i kod nas.

Bojana

* Dugo sam čitala, informisala se na više strana o menstrualnoj čašici i čim sam videla da je mogu poručiti i kod nas, to sam i učinila. Posebno jer je trebalo da idem na more u vreme ciklusa i bila mi je muka pri pomisli na tampone. Od tada se ne razdvajam od nje. Udobna, laka za upotrebu i što je najvažnije uz čašicu možete zaboraviti na one dane. Preporučujem je svakoj devojci/ženi, a posebno i nakon konsultacije sa ginekologom. Pozdrav.

Snežana

* Proizvod godine! Koristim casicu drugog proizvodjaca, ali to nije bitno. Bitno je da žene i kod nas na tržistu mogu da kupe nešto što toliko olakšava život. Prosto se pitam kako sam trpela uloške sve ove godine… Ne dozvolite da zbog predrasuda sebi ne ucinete sve dane meseca istim. Najtoplija preporuka.

Nevena

* Trebalo je da za ovo znamo mnogo ranije. Odvažite se! Vredi!

 

Jelena Mandić