Pomoć pri odabiru

Pomoć pri odabiru

Često tražite pomoć pri odabiru, i to je skroz u redu.

Uvek imamo nekoliko pitanja na koja su nam potrebni odgovori kako bismo mogli da pomognemo.

Vezano za veličinu čašice

* Koliko godina imate?
Proizvodjači uglavnom savetiju da u koliko ste stariji od 28-30 koristite veću čašicu, i obrnuto, ali to nije uvek presudno.

* Da li ste radjali?
Posle porodjaja vaginalni prostor se uglavnom proširuje.

* Koliko su jaki ciklusi, tj. koliko često morate da promenite uložak kada je najjače krvarenje?
Ovde dolazimo do dela koji može biti zbunjujući. U koliko imate jake cikluse (menjate uložak na 2-4 sata) za vas je veća čašica, i savetujemo da se odlučite za veću čak i ako ste mladji od 28, niste radjali, ali imate normalan seksualni život. Pokazako se da u većini slučajeva veća čašica ne predstavlja problem. Vagina je prilično rastegljiv organ. Ako se ispostavi da ipak smeta, sačuvajte je za kasniji period života, i predjite na manju varijantu, koju ćete morati češće da praznite danima kada je jače krvarenje. Svatujemo da tada koristite platnene uloške kao backup, kako biste se osećali sigurnije.

Vezano za tvrdoću čašice

* Da li su vam jaki mišići donje kralice, tj. da li se intenzivno bavite sprotom, ili ste profi sportiskinja.
U koliko se čašica savije tokom nošenja, doćiće i do curenja, a to je ono što ne želimo.
Samo u koliko smatrate da su vam mišići donje karlice izuzetno čvrsti, odlučite se za čašicu tvrdoće 5 iz tabele. U koliko smatrate da ste osetljivi, imate slabije mišiče donje karlice birajte varijante manje tvrdoće.

Vezano za visinu grlića materice

* Da li imate nizak grlić materice?
Odgovor na ovo pitanje ne zna samo vaš ginekolog… znate ga i vi, samo treba da izmerite. To se radi tako što ćete ubaciti prst u vaginalni kanal i pokušati da nadjete grlić, tj.cerviks. Vrh grlića je slicnog oblika kao vrh nosa, tako ćete ga prepoznati. merenje je najboje obaviti nekoliko dana pred ciklus. U koliko ne možete da ga locirate, a probali ste nekoliko dana za redom, verovatno imate visok grlić i to je super, možete koristit čašicu bilo koje dužine.
Ako vrlo lako dosegnete grlić, dodirnete ga na visini manjoj od 44mm, nekoliko dana za redom pred ciklus, birajte čašicu manje dužine.
Visinu grlića ćete izmetiti tako što ćete kažiprstom dodirnuti vrh grlića, a palcem ćete obeležiti deo prsta gde su spoljnje usne.

Tu je tabela a tu smo i mi, uvek, ako vam je i dalje potrebna pomoć!