LaliCup dobrodošle!

LaliCup dobrodošle!

LaliCup dobrodošle!

Jupiiii, u našu prodavnicu stigle su još jedne divine menstrualne čašice, i to pravo iz Slovenije. Kada se spoji ženska energija, i to energija nejboljih prijateljica, to mora da bude dobro… odlično.
Kao dugogodišnje korisnice različitih manstrualnjih čašica, imale su odredjene zamerke, pa su rešile da stvore nešto idealno po njihovim merilima. Koristeći sopstvena tela i iskustva kao referencu, u kombinaciji s najkvalitetnijim materijalima i modernim proizvodnim procesima, stvorile su LaliCup menstrualnu čašicu koja bi trebalo da zadovolji potrebe i najzahtjevnijih korisnica.

LaliCup dobrodošle!

“Mi smo cool djevojke, sve s menstrualnim grčevima. Naša želja je da menstrualne probleme promenimo u jednu radost tokom menstruacije.“

Zašto treba da koristite LaliCup

Menstrualna čašica LaliCup je zdravija, udobnija, pouzdanija, ekološka, a ujedno i mnogo jeftinija alternativa tradicionalnim ženskim higijenskim proizvodima koji su se koristili u prošlim vekovima. Kao takva, simbol je modernih žena i devojaka koje žele živeti bezbrižno, zdravo, aktivno i odgovorno.
Efikasnost korišćenja se kombinuje s udobnošću, pružajući ženama i djevojkama ugodno iskustvo menstruacije, a istovremeno smanjuje najčešće probleme koji mogu nastati upotrebom drugih ženskih higijenskih proizvoda.

* Može se sigurno koristiti tokom spavanja, putovanja, sportskih aktivnosti, pa čak i plivanja.
* Ne izaziva suvoću niti iritira sluznicu vagine, što je uobičaeni problem tradicionalnih ženskih higijenskih proizvoda.
* Ne uzrokuje alergije, osip i gljivične infekcije.
* Jeftinija i ekološki prihvatljiva alternativa tradicionalnim ženskim higijenskim proizvodima.
* Deluje kao vodeni tampon koji sprečava ulazak vode u vaginu tokom kupanja u kadi, bazenu ili moru.
* Napravljena je od tečnog medicinskog silikona, koji je udoban, siguran za upotrebu. Takođe sprečava nakupljanje alergena i drugih nečistoća, bez lateksa i BPA je.
* Zahvaljujući inovativnom dizajnu ima veći kapacitet i neće doći do curenja čak i kod jačih krvarenja.
* Savija se prilikom umetanja, ali se lako otvara unutar vagine.
* Ima pažljivo dizajniranu bazu koja sprečava rotaciju čašice unutar vagine, optimalno široku da omogući lako držanje, a nazubljeni delovi omogućavaju bolje prijanjanje prilikom uklanjanja.
* Unutrašnja strana čašice je glatka i lako se čisti.
* Ima rupice na vrhu, dizajnirane da stvore blagi vakum koji će čašicu sigurno drži na mestu.
* Ima mekan i elastičan produženi nastavak koji upotrebu čini potpuno ugodnom, a istovremeno olakšava uklanjanje čašice.
* Može se sigurno koristiti godinama, uz pravilno održavanje.

LaliCup dobrodošle!

Da li ste znale?

* Prosečna žena u svom životu iskoristi od 14.000 do 17.000 higijenskih uložaka, što je ogrimna količina otpada, i potroši oko 4.000€.
* Ženski polni organ je jedan od najosjetljivijih delova tela a apsorbuje supstance brže od drugih organa, pa je tako odabir intimne higijene presudan za naše zdravlje.
* Glavni razlozi zbog kojih žene nastavljaju koristiti tradicionalne ženske higijenske proizvode su neobjašnjive predrasude prema menstrualnoj čašici i slepo držanje starih navika.
* Tri od četiri žene pate od vaginalne infekcije, često uzrokovane korišćenjem tradicionalnalnih ženskih higijenskih proizvoda, barem jednom u životu.
* Menstrualne čašice su proizvedene od medicinskog silikona koji ne izaziva alergije, za razliku od ostalih materijala koji se koriste za proizvodnju tradicionalnih ženskih higijenskih proizvoda.

Još uvijek niste sigurne?

Ne brinite, niste jedine! Mnoge još uvek insistiraju na korištenju tradicionalnih higijenskih proizvoda. Iako sve više žena i devojaka prelaze na menstrualnu čašicu, neke se i dalje drže proizvoda koje smatraju najboljim, najsigurnijim i najpouzdanijim izborom uprkos mnogim kontraindikacijama. Stare navike teško umiru, ali moramo se prestati bojati isprobati nešto novo!

Mislite li da su troškovi modernih inovativnih proizvoda možda previsoki?
To je prva sumnja koju treba elimisati – trenutno ulaganje u menstrualnu čašicu jeste veće u odnosu na troškove kupovine tradicionalnih higijenskih proizvoda, ali jedna čašica se može koristiti više godina!

Mislite li da je to loše za životni sredinu?
Definitivno ne – pojedinačna menstrualna čašica može se koristiti duži niz godina, dok se tradicionalni ženski higijenski proizvodi moraju bacati nakon svake upotrebe, stvarajući tako gomile otpada.

I kako to može utjecati na vaše zdravlje?
To je takođe nešto zbog čega ne biste trebalo da brinete. Za razliku od tradicionalnih higijenskih proizvoda, menstrualna čašica ne iritira sluzokožu vagine niti uzrokuje suvoću. Proizvedena je od visokokvalitetnog medicinskog silikona, bez potencijalno štetnih hemikalija, što smanjuje rizik od upale, gljivične infekcije i alergija.

Pa, šta vas sprečava da testirate menstrualnu čašicu?

Predrasude. Krajnje je vrijeme da ih jednom zauvek savladamo. Zar se ne slažete?

„Umetanje menstrualne čašice je neprijatno, kao i dalje korišćenje.“
Menstrualne čašice su napravljene od mekog medicinskog silikona koji omogućava lako preklapanje u manji format koji se ubacuje u vaginu bez neprijatnog osećaja ili bola. Osim toga, verojatno vam nije poznata činjenica da je menstrualna čašica umetnuta niže u vaginu nego tampon? Kada je pravilno umetnete, ne bi uopšte trebalo da je osećate! Blagi vakum na zidovima vagine drži je na mestu, tako da možete sigurno raditi sve svoje omiljene aktivnosti, uključujući putovanja, spavanje i sve vrste sportova, čak i plivanje.

„Plašim se kako ću je prazniti.“
Menstrualne čašice kreiraju žene – i same su imale problema sa neželjenim mrljama krvi tokom menstruacije. One nabolje znaju kakvi se problemi javljaju tokom korišćenja različitih vrsta ženskih higijenskih proizvoda. Zbog toga su menstrualne čašice pažljivo dizajnirane na takav način da olakšavaju rukovanje bez neželjenih mrlja krvi na rukama, odjeći ili podu. Mekani medicinski silikon omogućava lako savijanje čašice u manji format za brzo i lako umetanje, dok njen oblik i rupice na vrhu omogićavaju siguran položaj unutar vagine, pružajući pouzdano prikupljanje krvi. Čašica se može brzo ukloniti bez prolivanja krvi samo stiskanjem dna čašice i izvlačenjem. Većina čašica ima produženi nastavak za lakše i bezbedno uklanjanje čašice, čime se u potpunosti izbegava rizik od neželjenih mrlja od krvi.

„A kako ću da očistim čašicu u javnom toaletu?“
Rukovanje menstrualnom čašicom u javnom toaletu nije mnogo teže nego kod kuće. Zapravo je vrlo jednostavno kada steknete malo iskustva. Možete poneti flašicu vode sa sobom i tako isprati čašicu, a možete i intimnim maramicama obrisati čašicu a kada stignete kući obavite detaljnije čišćenje. Čišćenje menstrualne čašice u javnom toaletu je jednostavno, brzo i potpuno higijenko. Ne zaboravite da je potreba za pražjenjem čašice mnogo redja od potrebe za promenom tradicionalnih higijenskih proizvoda.

„Gotovo sam sigurna da će mi biti nezgodno dok treniram i dok spavam“
Kada je pravilno umetnu, većina žena uopšte ne oseća čašicu. Poseban oblik i blagi vakum čine da čašica ostaje sigurno na mestu tokom svih sportskih aktivnosti, kao i tokom spavanja. Ne samo da je upotreba menstrualne čašice potpuno sigurna i pouzdana i prilikom plivanja, nego se i preporučuje! Čašica deluje kao vodeni tampon i sprečava ulazak vode u vaginu.

I, šta kažeš?

Mislite li još uvijek da sav strah, predrasude, zabrinutost i krut negativan stav o upotrebi menstrualne čašice imaju razumnu pozadinu?

Žene i devojke koje su upoznate sa menstrualnim čašicama i već ih koriste, odmah bi rekle „Ne“. Niti se iko od njih žali na dodatnu uštedu novca i doprinos očuvanju životne sredine. A kada tome dodate i važne korisne aspekte za vaše zdravlje, udobnost, čistoću i nadasve slobodu koja vam dolazi sa korištenjem menstrualne čašice – možete li i dalje smisliti bilo koji dobar razlog zašto danas ne biste probale LaliCup menstrualnu čašicu?

 

Izvor: https://lalicup.com/