YUUKI čašice i plivanje

YUUKI čašice i plivanje

Postoje neki problemi sa kojima se žene moraju suočiti tokom plivanja, u moru ili bazenu. Menstruacija je jedna od najvećih prepreka. Ako ne želite da preskočete plivanje zbog ciklusa, neophodno je pronaći rešenje.

Kupanje sa ulošcima je očigledan problem! Oni apsorbuju vodu i postaju poput mokrih pelena. Tamponi su bolja, ali ne sjajna opcija. Oni apsorbuju malu količinu tečnosti-krvi koju treba da zadrže a natope se drugom tečnošću-vodom tako da morate da trčite do toaleta posle svakog izlaska i vode, a da ne pričamo o končiću koji vrlo lako izviri.

Da li smete da plivate kada imate ciklus?

Kratak odgovor na ovo pitanje je da. Zapravo, veoma je preporučljivo. Žašto? Prvo, plivanje je vežbanje, fizička aktivnost tokom ciklusa doprinosi ublažavanju grčeva. Drugo, možete poboljšati svoje raspoloženje.

Sa menstrualnom čašicom ste mirni

Najbolja alternativa, je korišćenje višekratnijih YUUKI menstrualnih čašica. Izrađene od medicinskog silikona, u obliku zvona, fleksibilne su i jednostavne za upotrebu. Čašicu nosite unutar vagine tokom ciklusa. Ona sakuplja menstrualnu tečnost, ne apsorbuje, za razliku od tampona i uložaka, nije u dodiru sa vazduhom, tako da nema stavranja bakterija, kao ni neprijatnih mirisa.

Možete nositi YUUKI čašicu tokom dana i noći, čak i do 12 sati. Kada su jači dani, biće potrebno da ispraznite čašicu nekoliko puta, ali mnogo redje nego što je nepohodno da menjate uložak, a pogotovo tampon.

Menstrualne čašice smatraju se idealnim za kupanje. Budući da zadržavaju više menstrualne tečnosti od svojih tradicionalnih kolega (kao što su ulošci i tamponi), i da ne apsorbiju tečnost, one će vam omogućiti da plivate bez brige duži vremenski period, do nekoliko sati. Možete se slobodno kupati, ulaziti i izlaziti iz vode više puta bez potrebe da trčite do toaleta. Povedite računa kada su jači dani.

Ono što je poželjno je da se naviknete na čašicu neko vreme pre nego što počnete da je koristite za plivanje. Navikavanje nekada traje nekoliko ciklusa, ali vrlo često se dešava da to bude „večna ljubav na prvi pokušaj“.

Ako dodje do curenja, to je verovatno zbog pogrešnog položaja čašice, ili se nije do kraja orvorila unutar vagine. Dakle, potrebno je malo prakse kako biste našli pravi način da je postavite.

Pravi rezultat je da:

  • Nema curenja
  • Nekoliko sati do menjanja
  • Bez apsorbovanja
  • Nema končića
  • Bićete spokojni i rasterećeni

 

 

izvor: https://reusablemenstrualcup.com/menstrual-cup-faqs/menstrual-cups-swimming/
foto: http://sarahlee.photo/sunsetswimkatie/