Kako da uskladite svoj ciklus sa Mesecom

Kako da uskladite svoj ciklus sa Mesecom

Kako da uskladite svoj ciklus sa Mesecom

Sve je više žena koje imaju interesovanje za svoj odnos sa Mesecom. PMS i pun mesec nisu baš sjajna kombinacija, posebno ako ste primetile da Mesec ima uticaj na vaše raspoloženje. Ukoliko vam izaziva nemir i nervozu, a pri tom ste još u PMS-u, spašavaj se ko može.
Ženski ciklusi bili su vezani za Mesec i lunarni ciklus hiljadama godina. Brojna istrazivanja bavila su se uticajem Sunca i Meseca na naš život i naše zdravlje. Ako utiče na plimu i oseku, zašto ne bi uticao i na dešavanja u našem organizmu.
U davna vremena, žene su imale menstruaciju kada je mlad mesec, a ovulirale su tokom punog meseca. Ako su vaši ciklusi neredovni, uskladjivanje sa Mesecom bi moglo pomoći da postanu redovni.

Kako da uskladite svoj ciklus sa Mesecom

Ako ste spremne za eksperiment, ovo su koraci koje treba da preduzmete

  • Postanite svesni onoga što Mesec radi. Prvi korak u usklađivanju vašeg tela sa Mesecom jeste da krenete da pratite ono šta Mesec radi. Izlazite napolje svake večeri i potražite Mesec na nebu. Osetite njegov sjaj na koži, naročito kada je pun. Jednostavno stanite licem okrenuti prema njemu, kao da se sunčate. Praktikujte male mesečeve rituale tokom mladog i punog Meseca. Ne morate da letite na metli ili da igrate oko vatre, ali recimo napravite toplu opuštajuću kupku tokom punog meseca, ili idite u večernju šetnju tokom mladog meseca.
  • Svako jutro ustanite u isto vreme. Nebitno je kada ste legli i koliko ste sati spavali, a idealno bi bilo i da legnete uvek u isto vreme.
  • Šetajte svaki dan po dnevnom svetlu. Neka šetnja traje barem pola sata, bez sunčanih naočara. Dopustite svetlu da dopre do vas, ‘upite’ što više sunčeve svetlosti.
  • Spavajte u potpuno mračnoj sobi. Spustite roletne, navucite zavese, izbacite uređaje koji trepću i svetle u mraku. Najveći krivci su ekrani koji emituju plavo svetlo koje ometa endokrini sistem. Izloženost plavom svetlu ugrožava sposobnost naše pinealne žlezde da proizvede hormon melatonin, koji učestvuje u ovulacijskom ritmu i može uzrokovati nepravilnosti u našem ciklusu.
  • Od 13-tog do 17-tog dana vašeg ciklusa spavajte sa upaljenom sijalicom u spavaćoj sobi. Prvi dan menstrualnog krvarenja je prvi dan vašeg ciklusa pa uzmite u obzir to prilikom računanja. Koristite sijalice koje daju više od 2500 lumena svetlosti. Čitajte podatke na pakovanjima. Primera radi, obična sijalica od 100 vati daje 1300 lumena svetlosti. Dakle treba vam neka jača sijalica.

Radite ovo barem 6 meseci i pratite svoj menstrualni ciklus, pratite sta se dešava, može li se vaše telo vratiti u prirodan ritam…

Info i foto: https://exploringyourmind.com/women-and-moon-female-cycle/