Kako se Merula čašica koristi

Kako se Merula čašica koristi

Kako se Merula čašica koristi

Kako da odaberete veličinu

* Merula ONE
Ima veoma veliki kapacitet (do 38 ml), a prečnik od 40 do 46 mm, savršeno se prilagođava vašem telu i čine Merula ONE čašicu idealanom za slabija, kao i jača krvarenja.
Zbog svog okruglastog oblika, Merula čašica ima manju visinu ( 39mm ) od uobičaenih modela čašica, a impresivan kapacitet, koji je otprilike jednak kapacitetu 2 extra velika tampona. Zbog toga Merula čašicu mogu koristiti i žene sa niskim grlićem materice. Možete je bez problema koristiti i ako imate visok grlić materice, jer ima dugačak nastavak u obliku merdevina.

* Merula XL
Ima vrlo veliki kapacitet (do 50 ml ), i obim od 46 mm. Merula se savršeno prilagođava vašem telu i idealana je za vrlo jaka krvarenja.
Merula XL nudi maksimalni kapacitet sa visinom od samo 50 mm, što je otprilike jednako kapacitetu 2 prosečne, uobičaene menstrualne čašice. Merula XL odgovara ženama sa srednjim i visokim grlićem materice. Zahvaljujući svom dvodelnom nastavku, može se savršeno prilagoditi vašim potrebama.
Merula XL pogodna je za srednji i visok grlić maternice. Ako vam je grlić izuzetno nizak ili ako smatrate da vam je vagina izuzetno zategnuta i uska, onda bi vam Merula XL možda bila prevelika. U ovom slučaju, preporučujemo Merula ONE čašicu kapaciteta 38 ml.

Umetanje i uklanjanje

Povucite dole obod Merula čašice, na unutra prema dnu i preklopite celu čašicu. Kada to uradite, čašica će biti manja i lakše ćete je umetnuti.

Čašicu možete pokvasiti vodom. Možete koristiti lubrikant na bazi vode, što u mnogome olakšava umetanje čašice. Umetnite presavijenu čašicu i uverite se da se obod ponovo otvorio unutra. Ako čašica curi, pokušajte da ispravite njen položaj. Čašicu ne treba umetati duboko kao tampon.

Za uklanjanje potisnite mišićima čašicu prema dole i uhvatite za nastavak. Blagim cik-cak pokretima povucite čašicu na dole, sve dok ne doprete do dna. Pritisnite prstom dno da biste otklonili vakum. Tada možete potpuno izvaditi i očistiti čašicu. Ako umetanje ili uklanjanje ne funkcioniše odmah, vežbajte potpuno opušteni nekoliko ciklusa i po potrebi napravite pauze.

 

Kako se Merula čašica koristi

Čišćenje i čuvanje

Čašicu iskuvajte pre prve upotrebe i nakon svake menstruacije. U posudu sipajte dovoljno vode i nekoliko kapi jabukovog sirćeta, iskuvajte na šroteru ili mikrotalasnoj rerni.

Čašica se može koristiti do 8 sati odjednom, ali može se i češće uklanjati i čistiti. Nakon 8 sati sadržaj čašice ispraznite u toalet i isperite je vodom. Kako biste spriječili stvaranje mrlja, prvo isperite čašicu hladnom vodom. Zatim, pre nego što je ponovo stavite, čašicu očistite toplom vodom.

Ako morate isprazniti čašicu u toaletu bez privatnog lavaboa, za čišćenje preporučujemo da koristite vlažne maramice. Takođe možete protrljati i oprati svoju čašicu s vodom iz flašice koju ćete za tu priliku poneti. Ali budite sigurni da ćete dataljnije čišćenje obaviti u skorije vreme, na svakih 8 sati.

Čuvajte čašicu uvijek u prozračnom pakovanju, poput kesice koju dobijate uz Merulu. Ako se dobro održava, jedna čašica može se koristiti nekoliko godina. Ako se silikon počne kvariti, bacite je i kupite novu. Blaga patina zbog česte upotrebe je normalna. Možete je otkloniti detaljnim čašćenjem.

Adaptacija

Prvo probajte svoju Merula čašicu. Nakon toga, možete prilagoditi nastavak kako vama odgovara. Isecite makazicama za nokte delove nastavka koji vire kako biste prilagodili dužinu. Čašica bi trebalo da je u potpunosti unutra, ali da je i dalje lako dostupna barem jednim prstom. Ako vam produženi nastavak ne smeta, ne morate ga skraćivati.

 

Kako se Merula čašica koristi

Preuzmite uputstvo >>>