fbpx
 

Kako se Merula čašica koristi

Kako se Merula čašica koristi

Umetanje i uklanjanje

Povucite dole obod Merula čašice, na unutra prema dnu i preklopite celu čašicu. Kada to uradite, čašica će biti manja i lakše ćete je umetnuti.

Čašicu možete pokvasiti vodom. Možete koristiti lubrikant na bazi vode, što u mnogome olakšava umetanje čašice. Umetnite presavijenu čašicu i uverite se da se obod ponovo otvorio unutra. Ako čašica curi, pokušajte da ispravite njen položaj. Čašicu ne treba umetati duboko kao tampon..

Za uklanjanje potisnite čašicu prema dole i uhvatite za nastavak. Blagim cik-cak pokretima povucite čašicu na dole, sve dok ne doprete do dna. Pritisnite dno da biste otklonili vakum. Tada možete potpuno izvaditi i očistiti čašicu. Ako umetanje ili uklanjanje ne funkcioniše odmah, vežbajte potpuno opušteni nekoliko ciklusa i po potrebi napravite pauze.

 

Čišćenje i čuvanje

Čašicu iskuvajte pre prve upotrebe i nakon svake menstruacije. U posudu sipajte dovoljno vode i nekoliko kapi jabukovog sirćeta, iskuvajte na šroteru ili mikrotalasnoj rerni.

Čašica se može koristiti do 8 sati odjednom, ali može se i češće uklanjati i čistiti. Nakon 8 sati sadržaj čašice ispraznite u toalet i isperite je vodom. Kako biste spriječili stvaranje mrlja, prvo isperite čašicu hladnom vodom. Zatim, pre nego što je ponovo stavite, čašicu očistite toplom vodom.

Ako morate isprazniti čašicu u toalet bez privatnog lavaboa, za čišćenje preporučujemo da koristite vlažne maramice. Takođe možete protrljati i oprati svoju čašicu s vodom iz flašice koju ćete za tu priliku poneti. Ali budite sigurni da ćete dataljnije čišćenje obaviti u skorije vreme, na svakih 8 sati.

Čuvajte čašicu uvijek u prozračnom pakovanju, poput kesice koju dobijate uz Merulu. Ako se dobro održava, jedna čašica može se koristiti nekoliko godina. Ako se silikon počne kvariti, bacite je i kupite novu. Blaga patina zbog česte upotrebe je normalna.

Adaptacija

Prvo probajte svoju Merula čašicu. Nakon toga, možete prilagoditi nastavak kako vama odgovara. Isecite makazicama za nokte delove nastavka koji vire kako biste prilagodili dužinu. Čašica bi trebalo da je u potpunosti unutra, ali da je i dalje lako dostupna barem jednim prstom.

 

Preuzmite uputstvo >>>