Spavanje sa menstrualnom čašicom

Spavanje sa menstrualnom čašicom

Spavanje sa menstrualnom čašicom

Česte nedoumice kod žena koje su nedavno prešle na menstrualnu čašicu su, pored ostalih, da li mogu da koriste čašicu tokom noći, dok spavaju. Da li je sigurno? Hoće li se čašica negde izgubiti?

Pitali ste da li je moguće da se čašica izgubi tokom spavanja.

Kratak odgovor je NE. To jednostavno nije moguće. Prije svega, nemojte se bojati, vagina je ograničen prostor, grlić materica ga odvaja kao prostor za sebe, koji nije baskonačan kako bi se nešto u njemu izgubilo. U ostalom, čašica će se idantično ponašati tokom noći, kao i tokom dnevnog nošenja. Kada se smesti, neće se pomerati. U koliko imate visok grlić materice, čašica će se sigurno smestiti visoko, i u tom slučaju nećete skraćivati produženi nastavak kao biste je lakše dohvatili prilikom vadjena. Čašicu možete spustiti dubokim čučnjem ili vaginalnim mišićima, na način sličan napinjanju, što će ujedno biti i kratka Kegelova vežba koju bi sve mi trebalo redovno da radimo, a često zaboravimo da pametno iskoristimo to vreme provedeno čekaući zeleno svetlo na semaforu.

Da li je sigurno?

Neophodno je da čašicu ispraznite pred odlazak na spavanje kako ne bi došlo do prelivanja i kako ne biste prekoracili neophodan broj sati posle kojih je potrebno praznjenje, a to je od 10 do 12 sati. U koliko su vam jaki ciklusi, može se desiti da se čašica prelije, u tom sučaju koristite platneni, dnevni ili običan uložak za svaki slučaj. Takodje je poželjno da koristite veću čašicu koja ima veći kapacitet. Vremenom ćete steći iskustvo, i tačno ćete znati koliko vam je jak ciklus, i kako treba da se ponašate, čak i ako vam ciklusi nisu uvek istog intenziteta.

U kojoj pozi treba da spavam?

Konačno možete da spavate u svim pozama 365 dana u godini. Možete zaboraviti položaj fetusa i utrnule bokove. Naizad ćete se naspavati tokom ciklusa!

Spavanje sa menstrualnom čašicom

spavanje bez čašice

Spavanje sa menstrualnom čašicom

spavanje sa čašicom

Da li je stresno?

Nimalo, na protiv. Kada koristite čašicu, pogotovo ako su vaši ciklusi prosečni, niste primaorani da trčite u toalet čim otvorite oči. Čak i ako su jaki ciklusi, verovatno će to biti samo jedno jutro kada ćete čašicu morati da ispraznite odmah nakon ustajanja. Ostalim danima možete na miru da obavite vaše jutarnje aktivnosi, kafa, doručak, gimnastika ili nesto od kućnih poslova i tek nakon toga da se istuširate i ispraznite čašicu.

Drage dame, spavanja sa menstrualnom čašicom ugavnom nadmaši očekivanja. Ispraznite je pred odlazak u krevet i omaogućite sebi udoban odmor i dobar san, čak i tokom ciklusa.