8 Stvari koje niste znali o vašem orgazmu

8 Stvari koje niste znali o vašem orgazmu

8 Stvari koje niste znali o vašem orgazmu

Kada je reč o vašem velikom „O“, verovatno već znate koliko je fenomenalan i verovatno imate neke trikove kako lakše dolazite do njega. Međutim, ima više činjenica i orgazmu nego što mislite, i sigurno ćete se prilično iznenaditi koliko možete da poboljšate vaš seksualni život. Ako kapirate kako orgazam „radi“ i kako utiče na telo, možete iskoristiti ta saznanja i maksimizirati rezultate. Evo nekih interesantnih činjenica koje bi trebalo da imate na umu, bilo da ste solo ili sa partnerom.8 Stvari koje niste znali o vašem orgazmu

1. Orgazam može biti bolji u toku vašeg ciklusa

Evo razloga zbog kojeg vaš mesečni ciklus i nije tako loš. Tokom ciklusa telo prolazi kroz hormonske promene koje utiču na kvalitet sna, energiju, hrabrost, i naravno na libido. Povećana cirkulacija može učiniti genitalije osetljivijim, i time pojačati orgazam. Takodje, krv može poslužiti kao prirodni lubrikant koji čini seks boljim.

2. Možete imati višestruke orgazme

Ovde je sasvim u redu biti pohlepan. Nemojte se zaustaviti na samo jednom. Za razliku od muškaraca, žene se mogu stimulisati više puta za redom i tako povećavati protok krvi u vaginu i ubrzavari otkucaje srca. Međutim, svaka osoba (i telo) su drugačiji. Neko može postići višestruke orgazme svaki put kada ima seks, dok je za druge to podstrek. Najvažniji savet za sticanje višestrukih orgazama je da opustite vaš um. Ako ste unapred zacrtali da se to mora desiti, biće mnogo teže. Nakon prvog orgazma, održite uzbudjenje na visokom nivou, poljupcima i dodirima tako da se lakše može destit još jedan veliki O.

3. Možete stimulisati orgazam i na drugim područjima tela

Pošto su svako telo i um različiti, postoje beskrajne erogene zone, a tako može doći do različitih vrsta orgazma. Orgazmi G-tačke su poznati kao potpuniji, dublji u poređenju sa više površinskim, brzim klitorisnim orgazmom. Važno je zapamtiti da senzacije mogu varirati od osobe do osobe. Orgazam G-tačke jedne osobe može biti totalno drugačiji od orgazma druge, i neko može da doživi orgazam preko bradavice, dok neko drugi neće ništa osećati.

4. Možete imati orgazme i izvan spavaće sobe

Izvan spavaće sobe ne podrazumava samo kuhinjski pult, trosed ili kupatilo. Neočekivani orgazam vas može zadesiti na primar tokom treninga, u sred zagrevanja ili nakon nekoliko ponavljanja trbušnjaka. Najbolji savet ovde je da se prepustite, dozvoljavajući svom umu i telu da uživa u iznenednom zadovoljstvu, samo diskretno.

5. Jačina mišića dna karlice je bitna

Možete lako učiniti svoje orgazme intenzivnijim tako što ćete jačati mišiće donje karlice, kroz razne vežbe, kao što su joga i pilates, i kegelove vežbe. Redovnim kegelovim vezbama ćete ojačati mišiće dna karlice koji će vam pomoći da dostignete višestruke orgazme.

6. Ne zaboravite na grlić materice

Važno je napomenuti da kada se žena uzbudi, njen grlić se podiže, što obezbedjuje više prostora za dublje prodiranje. Za neke, duboka penetracija koja stimuliše grlić materice može pružiti jedinstvenu senzaciju koja ispunjava abdominalnu regiju sa zadovoljstvom, a za druge, stimulisanje grlića materice može biti neprijatno ili čak bolno. Ako planirate da se poigrate sa grlićem, da znate da različiti periodi tokom menstrualnog ciklusa mogu dovesti do različitih senzacija. Na primer, tik pred ciklus grlić materice je malo niži, što olakšava dolazak partnera ili igračke do njega. Najbolje je polako i pažljivo pristupiti cervikalnoj stimulaciji.

7. Masiranje stomaka može učiniti orgazam boljim

Kada ste blizu orgazma, dobro izmasirajte stomak, tako ćete izazvati dodatni pritisak na karlični region kako bi dosegli vrhunac. Takođe ćete povećati stimulaciju G-tačke, masirajući donji stomak pomerićete bešiku i uretru bliže penisu ili vibratoru koji prodiru i stimulišu g-tačku iznutra. Neke žene smatraju da je ova stimulacija izuzetno prijatna, čak i do postizanja ženske ejakulacije ili skvirtinga, dok druge uopšte ne smatraju tako.

8. Možete da imate produženi efekat orgazma

Orgazmi ne traju uvijek isto, a osećaj nekada potraje duže nego što se ustvari zaista dešava. Već smo rekli, razlikuju se od osobe do osobe. Orgazmi kod žena mogu trajati od 3 do 60 sekundi, a čuli smo da mogu biti i duži… U zavisnosti od toga koliko su jake kontrakcije dna vaše karlice, može da desiti da imate sjajne dugotrajne orgazme, što je poželjno.

izvor: https://www.popsugar.com/love/Interesting-Orgasm-Facts-44702377