Putovanje sa menstrualnom čašicom

Putovanje sa menstrualnom čašicom

Putovanje sa menstrualnom čašicom

Menstrualni ciklus uglavnom dolazi na 28, plus-minus dana. To je ono što nam je poznato. Medjutim, kada planiramo putovanje to nije jedini uslov koji imamo. Tu je naš godišnji odmor, partnerov, kolegin i godišnji odmor direktorke. Tu su i školski raspusti. Tu su „first i last minute“. Dok mi celu tu listu uslova uklopimo, ciklus nam uglavnom buda na poslednjem mestu, ukolko ga se uopšte i setimo u toj celoj zbrci.

Putovanje sa menstrualnom čašicom

Kako bi smanjili šanse da nam ciklus upropasti te retke trenutke odmora, kada bi tebalo da smo opušteni i samo da uživamo, najbolje bi bilo da koristimo menstrualneu čašicu. One žene koje imaju iskustva, dobro znaju brojne prednosti korišćenja čašice, pa i na putovanjima.

Lakše je sa čašicom

* Ako putujete baš u momentu kada očekujete ciklus, slobodno umetnite čašicu pre polaska.
Tako ćete izbeći iznenadjenje, a kada stignete na odredište videćete šta se dešava. U koliko je dugo putovenje u pitanju, svakako ćete proveriti u toku. Ne zaboravite kutijicu ili kesicu za čuvanje u koju ćete odložiti čašicu kada se cilus završi.

* Ne zaboravite da spakujete svoju čašicu.
Čašica treba da bude sterilisana i spakovana u prozračnu kutijicu  ili kesicu za čuvanje. Dobra stvar je što jedna čašica pokriva sve potebe ciklusa, i zauzima neuporedivo manje prostora u koferu u odnosu na uobičena pomagala svih vrsta, veličina, dnevnih, nočnih i ostalih varijanti.

* Obavezno spakujte sapun kojim inače održavate čašicu.
Ukoliko je to intimni sapun u tečnom stanju, možete ga presuti u neku manju bočicu, jer ta količina će sigurno biti sasvim dovoljnja za higijenu tokom odmora. Ako je sapun u čvrstom stanju, možete odseći manje parče.

* Ako ste na dugom putovanju, moraćete da sterilišete čašicu.
Ako imate samo jedan ciklus tokom odmora, ponećete sterilisanu čašicu spremnu za korišćenje, a po završetku odmora je možete sterilisati. Dobro je operite i pospremite dok ne stignete kući. Imamo savet i za duga putovanja a to je hladna sterilizacija. Milton tablete se koriste za sterilizaciju flašica i duda za bebe. Sledite uputsvo, verovatno će vam trebati četvrtina tablete, tako da će vam investicija u ovo biti zaista dugoročna.

* Menstrualna čašica je idealna za tople tropske destinacije.
Izbećićete lepljiv i vlažan osećaj. Većina žena koje koriste češicu, pri pomisli na predjašnja iskustva, ne mogu ni da zamisle kako su to trpele.

* Više kapaciteta – manje napora!
Kako čašica ima kapacitet kao 2 super tampona, nećete toliko brinuti, i redje ćete obilaziti toalet. Što se tiče kupanja u moru ili bazenu, takodje možete da se opustite. Kada izadjete iz vode, niste u obavezi da odmah trčite do prve svlačionice ili toaleta, zato što čašica neće propustiti vodu ili se natopiti kao tampon. Dobra stavr na bazenu je da je vaš grlić čašicom zaštićen od hlorisane hode. Nema curenja a ni končića koji izleti i pozdravlja nepoznate posetioce u vašoj okolini. Možete uvek nositi tanga kupaći kostim.

Foto: https://www.pinterest.com