Zašto su muškarci isključeni kada je menstruacija u pitanju

Zašto su muškarci isključeni kada je menstruacija u pitanju

Zašto su muškarci isključeni kada je menstruacija u pitanju

Žene prosečno imaju oko 456 ciklusa, u periodu od preko 38 godina, ili približno 2.280 dana ciklusa što je 6.25 godina njihovog života.  Ako uzmemo u obzir da su žene polovina svetske populacije, i da nam menstruacija donosi život, to je prilično važna stvar. Kada pričamo sa muškarcima, a i sa pojedinim ženama o  menstruaciji, svi se uglavnom snebivaju. Zašto?!

Muškarcima nije prijatno kada je ova tema u pitanju, ali nisu oni glavni krivci za to. Sigurno im je teško u potpunosti da shvate ono kroz šta nikada ne prolaze, pogotovo kada žene tu temu od njih skrivaju kao nuklearne kodove i ne pričaju o tome! Treba poraditi ne tome da ta tema vise ne bude tabu. Poslednjih godina stvari se menaju na bolje, žene su otvorenije, a muškarci, u koliko žele mogu dobro da se edukuju na tu temu, najlakše na internetu.

Zašto su muškarci isključeni kada je menstruacija u pitanju

Sigurno se pitate zašto insistiramo na toj temi kada vi već sve zante. Biće vam interesantno da pogledate ovaj video gde muškarci odgovaraju na više pitanja vezano za ciklus a pogotovo da vidite kako se snalaze sa menstrualnim pomagalima.

[fusion_youtube id=“96cbK087d70″ alignment=““ width=““ height=““ autoplay=“false“ api_params=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““][/fusion_youtube]

Što se žena tiče, ni one nisu baš sveznalice, ima tu ozbiljnih stvari koje nije lako popamtiti. Evo još jednog videa, da vas malo nasmeje.

[fusion_youtube id=“7MFpXLPy4kY“ alignment=““ width=““ height=““ autoplay=“false“ api_params=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““][/fusion_youtube]

Dobra stvar je što niko ne mora da zna baš sve na tu temu! Potpuno je u redu ako miškarci ne znaju u kom trenutku je neophodan maxi, a kada mini uložak, ili na koliko sati se prazni menstrualna čašica i kako se steriliše… ali ignorisanje činjenice da ciklus postoji, i da žene kroz to prolaze svaki meseca, na teži ili lakši način, nije u redu. Evo nekoliko stvari koje će da pomognu da ih lakše uključite.

  • Čitajte. Danas više nije teško doći do informacija. Ne morate se oslanjati na žene u porodici ili iskustvo svoje drugarice da biste saznali osnovne informacije. Idi na internet, ima tona informacija. Predložite to i vašim partneru, možete zajedno doći do nekih bitnih saznanja.
  • Svaka reakcija nije zbog PMS. Izbacivanje emocija nije uvek zbog hormona, ali ponekad i jeste. Da li ste ikada razmišljele o tome da muškarci često ne razlikuju kada ste iskreno frustrirane zbog pms-a? Pričajte otvoreno o tome, nemojte koristiti priliku da budete nervozni i kada ne treba. Razgovorom i obostranom edukacijom možete prepoznati one trenutke kada je razumevanje, i tolerancija zaista ključni momenat za dobre odnose.
  • Pustite ih da pomognu. Kada ste u bolnom stanju, nemojte odbijati pomoć. Priznajte da vam je loše, i naučite partnera na koji način može da vam pomogne. Da li će vam napraviti obrok  koji pomaže, ili će upotrebiti neko od eteričnih ulja kao aromaterapiju, to najvise zavisi od vas, i od toga koliko ćete partnera, ili brata uključiti u ono što je jako važno, a još uvek se smatra tabu temom. Potrudite se da više ne bude tako.
  • Jednostavno, pričate potpuno otvoreno o menstruaciji sa svima u okruženju, bilo da su to drugarice, mama ili tetka, dečko, tata, brat ili drug. Detaljišite onoloko koliko procenite da bliskost sagovorinka dozvoljava.  Menstruacija je odraz vašeg zdravlja i sposobnosti da se produži život.

 

 

 

Izvor: http://menstrupedia.com/blog/men-missing-menstruation/